Com bé sabeu, el passat dimecres 11, a les portes d’obrir el festival i amb el muntatge molt avançat el Govern de la Generalitat va decidir cancel·lar els esdeveniments de més de 1.000 participants. Des de llavors i en pocs dies els fets s’han encadenat a una velocitat insòlita per aquesta greu crisis vírica que estem patim. Tot just encetem unes setmanes complexes per a totes i que necessitarem més que mai cuidar-nos, en comunitat.

Si tornem a aquell moment, tot l’equip vam procedir a realitzar tantes comunicacions, trucades, emails i missatges com cap i mans teníem per fer-ho. És una gestió molt dificultosa paralitzar centenars de processos que s’activen quan muntes un festival d’aquesta magnitud. És estrany haver de treballar per desfer, després de mesos construint.

El sotrac fortíssim que hem patit amb aquesta situació ha estat una envestida que ningú podia imaginar. S’ha fet un any de treball i la inversió necessària per dur a terme el festival i, en contra, no s’han pogut obtenir els ingressos per equilibrar-ho. Una veritable catàstrofe financera per un negoci que té aquest risc: Ens juguem tot l’any en només 3 dies. Darrera el BBF no hi ha cap gran grup, no hi ha cap gran empresa amb amples esquenes. Com tantes altres empreses del sector artesà, som un grup d’apassionats quan un dia es va llençar a aportar en allò que estimem, la cervesa artesana.

Ara venen dies claus, de gestions, reorganització, negociacions i decisions. El resum el volem deixar clar. Tot i la dificultat, tenim la ferma decisió de repetir aquest BBF20. Estem convençuts de la funció cabdal que té pel sector com a principal aparador i punt de trobada. Quan aquesta crisi passi, la cervesa artesana necessitarà més que mai projectes com el BBF que la facin resituar-se el més ràpid possible.

Per tal de dur-ho a terme ens calen recursos i ajuda per fer-ho. Ja són molts els oferiments rebuts que agraïm infinitament. Ara, però, us voldríem demanar dues coses concretes: D’una banda, que ens concediu uns dies per organitzar-nos i treballar. No dubteu que us anirem informant amb els avanços que fem. I per l’altra, que no ens oblideu. Mantingueu viva la flama dels bons records viscuts plegats per què és probable que haguem d’apel·lar a ells i fer crida de col·laboració a la gran comunitat que s’aprecia el BBF.

Per últim i per això més important, expressar de nou l’enorme gratitud que sentim. Els nostres telèfons, emails i xarxes desborden de missatges de suport, d’oferiments, d’empatia i d’humanitat. Una vegada més, i aquest cop, amb més força que mai, hem sentit la incondicionalitat que professa aquesta gran família cervesera que formem totes plegades!

Amb aquesta muntanya d’emocions, ens emplacem als propers dies per explicar-vos nous moviments. Estarem actius, estarem lluitant-ho. Visca la bona cervesa i, sobretot, visca la seva bona gent!