SALES POLIVALENTS

Enguany disposem de quatre espais diferenciats a on realitzar tastos, presentacions, conferències, debats a on difondre la cultura cervesera

r

La venda d'activitats està tancada

Divendres 16

Jornades Tècniques AETCM-BBF, primera sessió

Aula A

Primera sessió de les Jornades Técniques AETCM – Barcelona Beer Festival.

15:00

Cervesa, un ingredient amb moltes opcions

Aula C

Albert Mendiola, galardonat com a Cuiner de l’Any 2017 per la seva bona feina al restaurant Marimorena de Sant Boi, ens prepara una fantàstica sessió de cuina amb cervesa en format showcooking, en la que expressarà el seu punt de vista sobre com introduir la cervesa com a ingredient a la cuina, i naturalment es podrà tastar algun exemple pràctic per tal que hom en pugui comprovar els deliciosos resultats. Imperdible!

15:00

Experiencia Nómada

Aula T

Maridatge audiovisual: prova les cerveses de Nómada com mai abans ho havies fet. Nómada és sensacions i creem cerveses basades en emocions. Cada elaboració és una història, un paisatge, és la projecció artística dels nostres sentiments. Si una cervesa nostra no et canvia la cara, és que no ho hem fet bé.

15:00

16:30

17:00

17:30

Cicerone ®, com excel·lir en el servei de cervesa

Aula P

El BBF uneix forces enguany amb el Cicerone ® Certification Program, que forma i certifica aficionats i professionals de la cervesa per la millora de l’experiència del consumidor. En aquesta primera sessió, es farà una explicació detallada sobre quins aspectes cal tenir en compte a l’hora de servir cervesa, des de conservació a l’acte pròpiament de servei, i com aconseguir que l’experiència del consumidor sigui òptima.

16:30

Les cerveses Saison, amb la Brasserie Dupont

Aula P

Des de la mítica Brasserie Dupont, Gust Simons ens explica de primera mà en què consisteixen les Saisons, o Farmhouse Ales, passant per com van sorgir, la seva historia y evolució, què les fa especials, quines característiques organolèptiques presenten, i naturalment el paper de Dupont a l’hora d’establir l’estàndard d’aquest tipus de cerveses, que els ha portat a ser reconeguts mundialment per consumidors i experts cervesers.

18:00

Maridatge de cuina i cervesa

Aula C

Degustació privada

18:00

Aprendre a degustar cervesa, amb Pablo Vijande

Aula T

Activitat dirigida per un dels pioners de l’escena cervesera artesana al nostre país, Pablo Vijande (Más Malta), que ens descobreix el procés d’elaboració de la cervesa i els seus ingredients bàsics, així com algunes pautes bàsiques per entendre-la millor quan la degustem. I com que una cervesa val més que mil paraules, se’n provaran unes quantes per aplicar la teoria a la pràctica!

18:30

Art 9 Hores, el repte de crear una cervesa amb pa de reaprofitament

Aula P

Art Cervesers ens presenta el procés de creació de la cervesa Art 9 Hores, que inclou entre els seus ingredients el pa sobrer que queda a les fleques a final de dia. Un repte en l’elaboració, que fins i tot ha implicat la variació del procés productiu en alguna etapa. La sessió acabarà amb una petita degustació guiada d’aquesta cervesa, que aporta un valor afegit social i de sostenibilitat al món cerveser.

20:00

Live-Tasting amb GECAN

Aula T

Activitat en format Live-Tasting rotatiu per conèixer de prop a 5 cerveseres del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN): La Selvaseria, Art Cervesers, Bripau, Cerberus i XXX. Durant 1 hora, es degusten 10 cerveses diferents, 2 de cada un dels cervesers col·laboradors. Els participants poden fer ús de les xarxes socials per transmetre les seves sensacions amb les cerveses, i les impressions intercanviades amb els brewers.

20:30

Dissabte 17

Vine a jugar al Drunk Joker!

Sala Gran

Coneixes el joc de cartes Drunk Joker? Vine a fer una partida amb els teus amics al BBF mentre prens tranquil·lament la teva cervesa. Acosta’t a la zona assenyalada de la Sala Gran del Festival, demana un joc de cartes i a jugar!

11:00

Jornades Tècniques AETCM-BBF, segona sessió

Aula A

Segona sessió de les Jornades Técniques AETCM – Barcelona Beer Festival.

11:00

Experiència Nómada

Aula T

Maridatge audiovisual: prova les cerveses de Nómada com mai abans ho havies fet. Nómada és sensacions i creem cerveses basades en emocions. Cada elaboració és una història, un paisatge, és la projecció artística dels nostres sentiments. Si una cervesa nostra no et canvia la cara, és que no ho hem fet bé.

12:00

12:30

13:00

13:30

Beer pairings with Melissa Cole

Aula C

Enguany al Barcelona Beer Festival tenim el plaer de rebre a Melissa Cole, reconeguda escriptora britànica, sommelier i una de les veus més influents i respectades de la industria cervesera al Regne Unit. En format de showcooking, ens presentarà diferents maridatges de cervesa i menjar, que serà cuinat en directe, tot donant detalls que ens ajudin a entendre els elements determinants perquè la unió funcioni.

12:30

Simposi, estratègia, negoci i futur de les microcerveseres

Aula P

Primera ronda del cicle de Simposis Sectorials del Barcelona Beer Festival, amb la presència de destacats representants d’empreses microcerveseres locals per tal de parlar i conèixer aspectes sobre el negoci present, l’estratègia de les diferents empreses microcerveseres i enfocaments i condicionants de futur, passant per aspectes com la varietat i rang de cerveses, l’accés a ingredients, la distribució o el tamany.

14:00

Les postres d’El Racó d’en Cesc

Aula C

Set anys de Festival, i set anys comptant amb El Racó d’en Cesc, el restaurant de l’Eixample que engrandeix la seva intatxable oferta culinària amb una gran oferta cervesera. El sommelier Edgar Rodríguez i el xef Toni Romero ens preparen una completa sessió en format de showcooking en què ens presentaran les seves delicioses postres, en conjunció amb la cervesa. No us ho podeu perdre!

14:30

Bières Sans Frontiers, meeting at the BBF

Aula A

 

15:00

Simposi sectorial: evolució de l’oferta dels gran grups cervesers

Aula T

Segona ronda del cicle de Simposis Sectorials del Barcelona Beer Festival, amb la presència de destacats representants de grans Grups cervesers estatals per tal d’analitzar l’evolució de l’oferta dels respectius portfolios de cervesa durant els darrers 10-15 anys: els motivants, l’enfocament estratègic i empresarial, i la visió sobre quins atributs valoren els diferents consumidors ara i a futur.

16:00

Cicerone ®, fonaments del maridatge entre menjar i cervesa

Aula P

El BBF uneix forces enguany amb el Cicerone ® Certification Program, que forma i certifica aficionats i professionals de la cervesa per la millora de l’experiència del consumidor. En aquesta segona sessió, s’aborden els fonaments del maridatge entre cervesa i menjar: una sessió teòrica per entendre els factors que ens faran excel·lir a l’hora d’aparellar la cervesa amb els nostres millors plats.

16:30

Live Tasting amb Lovaina

Aula T

Fruit de la col·laboració del Barcelona Beer Festival amb Visit Leuven, coneixerem de prop la realitat cervesera d’aquesta ciutat i voltants en format Live Tasting rotatiu, provant diverses cerveses de grans noms com Hof ten Doormal, Den Triest, De Dochter i Nattelore. Una sessió dinàmica i intensa de tast, que presenta l’oportunitat de conèixer i parlar amb els protagonistes d’aquestes grans cerveses belgues.

18:30

Diversity and quality of American Craft Beer

Aula P

La Brewers Association americana aterra de nou al nostre Festival per portar-nos un seminari deliciós en què els assistents podran explorar els canvis en la indústria cervesera en els darrers anys, conèixer millor l’acció de la BA en la promoció de les cerveseres artesanes petits i independents als Estats Units i, naturalment, tastar una mostra de cerveses craft americanes ben fresques.

18:00

Tupí de cervesa, les postres de Toni Romero amb formatge asturià i cervesa catalana

Aula C

Ajuntant el millor de cada casa es poden obtenir grans resultats. Bona mostra d’això és el Tupí de Cervesa del xef Toni Romero (El Racó d’en Cesc), que utilitza formatges d’Asturias País de Quesos y cervesa d’Art Cervesers per la seva elaboració. En aquesta activitat de showcooking l’assistent podrà veure la preparació d’aquestes delicioses postres en directe, amb explicacions, detalls i, naturalment, un tast final.

19:00

Alchemist, de Vermont al món

Aula P

Ens enorgulleix enormement des del Barcelona Beer Festival rebre als responsables d’Alchemist Beer, la cervesera de Vermont que ha meravellat i influït a bona part de la indústria cervesera amb les seves IPAs, considerades per molts com les millors del món. Coneixerem el seu projecte cerveser, com gestionen la popularitat de les seves cerveses… i farem un petit tast de la cervesa especial que hem fet en col·laboració!

20:00

Live-Tasting amb microcerveseres espanyoles

Aula T

Activitat en format Live-Tasting rotatiu per conèixer de prop a 4 cerveseres de les més celebrades darrerament de l’escena cervesera espanyola: Zeta, Río Azul, Santo Cristo i Caleya. Durant 1 hora, es degusten 8 cerveses diferents, 2 de cada un dels cervesers col·laboradors. Els participants poden fer ús de les xarxes socials per transmetre les seves sensacions amb les cerveses, i les impressions intercanviades amb els brewers.

20:30

Diumenge 18

Maridatge Sensorial V, amb David Moya

Aula P

Cinquè any consecutiu que comptem amb en David Moya, de la cerveseria de Badalona 4 Pedres, que ens prepara un maridatge de música electrònica i cervesa que juga amb els sentits per demostrar com els estímuls externs afecten a la nostra percepció dels productes gastronòmics. Una activitat impactant, de dues hores de duració, que canvia radicalment la percepció que hom pogués tenir de l’exercici de degustar cervesa.

10:00

Vine a jugar al Drunk Joker!

Sala Gran

Coneixes el joc de cartes Drunk Joker? Vine a fer una partida amb els teus amics al BBF mentre prens tranquil·lament la teva cervesa. Acosta’t a la zona assenyalada de la Sala Gran del Festival, demana un joc de cartes i a jugar!

11:00

Experiència Nómada

Aula T

Maridatge audiovisual: prova les cerveses de Nómada com mai abans ho havies fet. Nómada és sensacions i creem cerveses basades en emocions. Cada elaboració és una història, un paisatge, és la projecció artística dels nostres sentiments. Si una cervesa nostra no et canvia la cara, és que no ho hem fet bé.

12:00

12:30

13:00

13:30

Cerveses de fermentació espontània, amb Oud Beersel

Aula P

Activitat monogràfica centrada en les cerveses de fermentació espontània: què són, què les fa tan especials, quines característiques tècniques i organolèptiques presenten, o quins productes finals es poden trobar fets a partir d’aquest tipus de cervesa són algunes de les preguntes a les que donaran resposta els companys d’Oud Beersel, mescladors de Lambic belgues, que també ens parlaran de la seva trajectòria, tot acabant amb un petit tast.

13:00

Pink Boots Society, presentación

Aula A

La Pink Boots Society passa pel Barcelona Beer Festival per presentar el col·lectiu, explicar qui són o quins objectius tenen. Diverses membres del grup parlaran sobre la seva experiència, es presentarà el concepte PBS Collaboration Brew Day i també les 2 cerveses que s’han fet fins avui, que podran trobar-se a l’espai Meet the Brewer en acabar la sessió.

13:00

Maridatge de cuina i cervesa amb en Manel Guirado

Aula C

Sessió de showcooking amb el gastrònom, cuiner i periodista Manel Guirado, que ens prepararà en directe una sèrie de plats espectaculars a maridar amb cervesa, tot acompanyat de les pertinents explicacions per no perdre detall ni de les receptes ni dels aspectes que fan que casin, o no, magistralment amb diferents tipus de cervesa.

13:30

Beer Cocktails, amb Edge Brewing i Balius Bar

Aula T

Prepara’t per aquesta sessió en què els responsables del Balius Bar, la gastrococteleria del Poblenou, ajunten forces amb Edge Brewing per donar-nos tot luxe d’explicacions sobre la preparació de certs cocktails, en els quals s’introduirà l’element cerveser, com no podia ser d’altra manera. Un petit tast de cocteleria cervesera al final farà les delícies dels assistents.

15:30

BBC18, entrega de premis del Barcelona Beer Challenge 2018

Cerimònia d’entrega dels premis de la tercera edició del Barcelona Beer Challenge (BBC), amb animació i lectura dels resultats per part del Comitè Director, tot revelant xifres i resultats del concurs, i fent els honors als concursants premiats en el certamen. No us perdeu la fi de festa amb els guanyadors!

17:00