El Barcelona Beer Festival [BBF17] finalitza la seva trobada anual amb un total de 32.000 visitants durant la 6ª edició a la Farga. En la seva primera edició a l’Hospitalet, després de cinc temporades a Barcelona, el festival continua la seva progressió ascendent.

Assistents

Respecte a la xifra d’assistència, la fita més destacada va tenir el seu moment àlgid el dissabte 25, que passarà a la història per haver batut el récord en número d’assistents en un jornada del BBF en els sis anys d’història. Tenint en compte que el total d’assistents a l’edició de 2016 va ser de 30.000 durant els tres dies de Festival, s’han assolit les xifres més optimistes abans de començar. Pel que fa al perfil del visitant l’organització valora molt positivament l’apropament cada vegada més evident de públic neòfit tot mantenint l’especialitzat. La cultura cervesera progressa a bon ritme i segueix la mateixa tendència ascendent a la d’altres països que han iniciat abans l’explosió de la cervesa artesana.

La Farga i L’H

El recinte de La Farga ha aportat les necessitats que reclamava el BBF: més espai [4500 m2], confortabilitat pels assistents, facilitats logístiques pel professionals acreditats i finalment fluïdesa en l’entrada, evitant les llargues cues d’altres edicions. L’Hospitalet s’ha convertit en els darrers anys en un dels centres neuràlgics de diferents activitats culturals d’àmbit metropolità. L’organització del BBF ha lloat les facilitats rebudes per part dels responsables del recinte en l’adaptació de les necessitats del Festival i ha confirmat la continuïtat de cara a la propera edició i es congratula del recolzament institucional incloent la presència de les màximes autoritats incloent l’Alcaldessa de l’Hospitalet: Núria Marín.

BBF participa del creixement de la Cervesa Artesana

L’Àrea Professional del BBF 2017 amb 30 expositors vinculats a la indústria cervesera certifiquen l’increment d’empreses per mostrar les darreres novetats en tecnologia aplicada a la indústria del sector. Es confirma així la capaçitat del BBF per generar vincles a nivell estatal i internacional. Aquest any ha rebut elogis pel seu dinamisme, comoditat, fluïdesa de networking, especialització i disgregació respecte als espais més lúdics del Festival. Les Jornades Tècniques que han tingut lloc els tres dies van ser inaugurades per Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; que va avançar en primícia el reconeixement de l’ofici de cerveser com a activitat artesanal.
Pel que fa a les Activitats, el BBF assoleix la xifra del 90% d’assistència del total de les entrades posades a la venda. Els quatre espais dedicats a la difusió especialitzada de la indústria i cultura cervesera han acollit show cookings de maridatges, cates rotatòries, presentacions, exposicions i taules rodones, fent visible la vessant més tècnica i especialitzada del sector.
Per l’espai MTB [Meet The Brewer] han passat 25 cerveseres d’arreu d’Europa per donar a conèixer les seves creacions. Rússia s’incorpora com a nou país de mercat emergent que pot generar nous vincles tant amb el festival com amb professionals del sector del país i s’ha oficialitzat la presència del BBF al Moscow Beer Fest l’ultim cap de setmana de maig d’aquest any.
L’agermanament del BBF amb festivals i associacions internacionals queden consolidats a través dels vincles iniciats en altres edicions. És el cas del Bieres et Saveurs de Chambly [Quebec], un dels punts de trobada de cervesa artesana més importants del món; la Brewers Association [EUA] o Fermento Sardo [Sardenya].

2ª edició del Barcelona Beer Challenge

Durant el festival s’ha celebrat l’acte d’entrega dels premis de la 2ª edició del Barcelona Beer Challenge. Founders Brewing Co. d’EUA ha estat la guanyadora i més ben valorada per haver acumulat més puntuació a les categories que es presentava entre les prop de 200 cerveseres seleccionades i les 756 referències rebudes. El primer i més important concurs de cerveses artesanes amb jurat professional d’Espanya ha tingut la presència d’uns 300 professionals representants de les cerveseres candidates a ser premiades. Com a novetat, aquesta edició, també presentava el premi a la millor cervesera novell, que ha anat a parar a la cervesera Navarra, Brew & Roll, creada al gener de 2015. Les cerveses catalanes han aconseguit 34 premis (10 ors, 9 plates i 15 bronzes).

Gastronomia

El #BBF17 segueix prioritzant la seva vessant gastronòmica, per això es cuida l’oferta culinària a partir del seu òptim maridatge i de la filosofia de l’establiment convidat en quant a la protecció dels productors i la bona praxi. A les signatures ja reincidents i valorades com les de Mosquito, Kike Ojanguren amb el seu Astúries-País de Quesos o Chivuo’s, s‘han unit en aquesta edició els mestres baristas Nømad Coffee i una selecció de plats locals emparats sota el segell de la Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (Cuarta 2.0, Gastroburger, AGT-Establiment Planes).
Precisament aquests últims han sigut responsables de la final de Quinto Tapa, certamen que explora les millors propostes de barra de diferents poblacions durant setmanes per tot el territori; sent la croqueta líquida de calçots i potablava d’Hotel Fira la guanyadora. Dins de les activitats, un any més s‘ha comptat amb l’experiència i vocació del Racó d’en Cesc, restaurant de Barcelona avocat en la versatilitat que brinda la cervesa; a més, han sorprès a l’audiència amb la seva última creació a partir de plancton, que harmonitza a la perfecció amb les partides de mar.

App y Redes

El BBF, también se ha vivido de manera dinámica a través de las redes sociales [FB, TT, IG] y de nuestro hastag #BBF17. Ha tenido una actividad muy satisfactoria la App del Festival destinada a recibir la información de cada cerveza, saber cuáles son las que se estaban sirviendo en cada surtidor y en cada momento. Marcar las que habían gustado y las que se querían probar. Etiquetar y compartir en redes de manera rápida y sencilla. Es una 2ª versión que ha consolidado entre todos los participantes en el festival una interacción rápida y directa.