Els barrils d’un sol ús de polielitè, com el barril líder del mercat petainerKeg ™ són cada cop més utilitzats per les cerveseres artesanals com una alternativa de baix cost als barrils d’acer tradicional degut a les importants avantatges que ofereixen a la cadena de subministrament.
Com a conseqüència de l’aspiració de les companyies cerveseres de construir les seves marques i créixer, moltes ara busquen explotar nous mercats nacionals i estrangers. El transport de cervesa a distàncies més llargues i l’exportació a diferents països suposa per les cerveseres molts problemes i reptes en la cadena de subministrament, degut al augment del temps de transport de la cervesa de barril.
Superar els reptes de la cadena de subministrament
Les complexitats de transportar cervesa a distàncies més llargues ha portat a moltes cerveseres a explorar alternatives al barril d’acer. Els barrils d’un sol ús de PET de 20L i de 30L els ajuden a superar els reptes de llargues distàncies, així com estalviar-se el cost de transportar els contenidors buits de nou a la cervesera. També poden utilitzar-se les línies de ompliment ja existents dissenyades per a barrils d’acer, el que significa que no es requereix inversió addicional per a canviar a barrils de PET.
Per a les cerveseres que busquen mercats d’exportació, el barril ha de ser compatible amb els sistemes dispensadors de beguda que s’utilitzen internacionalment. PetainerKeg ™, per exemple, està disponible amb accessoris plans compatibles amb sistemes Micro Matic A i accessoris de garrafa compatibles amb sistemes MicroMatic S i D i, igual que els barrils, també estan dissenyats per un sol ús i són totalment reciclables.
Millor protecció del producte
Una desavantatge important quan s’exporta és el temps que l’enviament pot tardar en arribar als destins. Els productes estan sovint en trànsit durant sis o més setmanes i durant aquest temps, les variacions incontrolables de temperatura poder tenir un impacte en la qualitat de la cervesa. Això pot accelerar les reaccions químiques i físiques en la cervesa i fer-la envellir ràpidament.
Proves independents mostren que petainerKeg ™, amb la seva tecnologia integrada d’eliminació d’oxigen, té efectes positius sobre l’estabilitat del gust. En els viatges llargs, quan la cervesa s’exposa a temperatures relativament altes, això pot, degut a la menor oxidació, protegir i preservar el gust original millor que els barrils d’acer inoxidable.
Coneixe’ns l’estand del Barcelona Beer Festival per a descobrir com Petainer pot ajudar a la seva cervesera  a créixer i expandir-se.