Durant els últims dos anys s’ha vist un augment dramàtic en el número de cervesers artesanals, en consonància amb les exigències cada cop majors dels consumidors en tot el món, que busquen comprar cerveses de qualitat amb un sabor únic i amb una història fascinant amb la que identificar-se.

Per definició, una cervesa artesanal és la que es percep com autèntica i és elaborada amb el gust i no el volum com objectiu. L’escala de producció és per tant petita, donant com a resultat productes únics amb èmfasis en l’origen, la ubicació i, sovint, la tradició familiar. Per aquests fabricants de cervesa, l’envàs és una eina de màrqueting clau que té el potencial de destacar la personalitat i els valors de la seva marca.  

Només durant aquests últims anys, els fabricants de cervesa artesanal han començat a reconèixer que les llaunes poden oferir un producte de gran sabor al consumidor final.
Com a fabricant líder de llaunes de begudes en el mercat, Ball Beverage Packaging Europe s’ha proposat ajudar als fabricants de cervesa artesana a impulsar la seva oferta de cervesa artesanal i donar vida al seu esperit de marca. Ball s’enorgulleix de la seva capacitat per guiar als seus clients de forma integral a través del procés d’enllaunat i disseny, des dels conceptes inicials fins les etapes finals de desenvolupament i la producció.

Ball ha treballat amb una sèrie de cerveseres artesanals a tota Europa, incloent FourPure, Felinfoel, Concrete Cow Brewery, Magic Rock, Arriaca, Metalman, Southside Brewing Company, i Hobsons, per esmentar només algunes d’elles.
Ball s’ha proposat com a meta ajudar als fabricants de cervesa artesanal a entendre que la beguda en aquest format d’envàs pot oferir diverses avantatges; una imatge de la marca visible els 360 graus permet que destaqui de forma important a l’estanteria i que la història de la marca cobri vida. A més, la reciclabilitat de la llauna la converteix en un mitjà atractiu per a les cerveseres artesanals que busquen utilitzar un format d’envasat sostenible, en línia amb els seus propis valors de producció, valors que sovint són compartits pel consumidor final de la cervesa artesanal.

La tendència de la cervesa artesanal de passar d’envasos de vidre a llaunes d’alumini sembla ja establerta, i Ball estima un creixement del 18% anual fins 2018 considerant només Europa.