El BBF té una llarga tradició de visites de cèlebres cerveseres internacionals que s’acosten fins al festival per donar a conèixer de primera mà projectes cervesers interessants alhora que els permet descobrir per si mateixos el nostre sector cerveser.

Aquest any no serà menys i en l’estand MTB (Meet the Brewer), que estarà integrat a la gran barra, coincideixen al llarg de tres dies set cerveseres impressionants. Allà es podran tastar algunes de les seves cerveses més espectaculars i característiques, servides pel mateix cerveser present en aquesta franja horària. Aprofita l’oportunitat de conèixer de primera mà cerveses difícils de trobar habitualment i intercanviar impressions amb els seus creadors.

Els convidats al MTB en aquesta edició del BBF són:

· Bionoc- Itàlia. En el concurs del Barcelona Beer Challenge va omplir el podi (or, plata i bronze) de la categoria Sour. Tres cerveses diferents al més alt, en una de les seves primeres experiències fora d’Itàlia. Des de llavors no hem perdut ocasió de descubrir i seguir a aquesta petitíssima cervesera de Mezzano especializaada en sour i envelliment en bótes. Els hem convidat de forma totalment egoista: Ens encanten les seves cerveses i d’aquí uns anys quan siguin un referent absolut del sour podrem dir allò de “nosaltres ja ho dèiem”.

· Flying Dog-US. Història viva del moviment craft US, gran exponent d’una tercera onada de cerveseres inaugurades a principis dels 90 que van aparèixer amb energia i frescor revolucionant el món craft. Cerveses contundents, estètica acurada, noms provocatius, … i una vocació de creixement va portar a la cervesera a ser un projecte conegut arreu del pais i a entrar al top de les cerveseres referents. Els més nostàlgics recordaran cerveses com Raging Bitch, Snake Dog, Doggie Style,… que ens van arribar fa més de deu anys i a més d’un ens va obrir la ment a noves opcions a la cervesa artesana.

· BFM – Brasserie des Franches-Montagnes-Suïssa. Situada a la regió del Jura, BFM va saltar a la fama el 2009 quan un prestigiós crític del New York Times va declarar la cervesa ‘Abbaye de Saint Bon-Chien’ com la millor Barley Wine del món. Això va convertir un cervesera mes bé incompresa per l’ús d’espècies, bótes i el seu caràcter acètic en una de les mes demandades. Comptarem amb la Bon Chien i la seva versió Grand Cru Double Aged i també diferents edicions de la coneguda Saison √225, entre d’altres. Una ocasió única de provar varies cerveses excel·lents. A part de parlar amb ells en el MTB no us perdeu la xerrada-taller que es farà en el marc de les activitats del festival.

· Kings Brewery CO-US. Fundada només fa quatre anys a Rancho Cucamonga (Califòrnia) aviat va despuntar com una de les principals cerveseres americanes de la nova onada, apostant per les NEIPA i altres estils d’avantguarda. Al BBF portaran algunes de les seves famoses Hazy IPAs però també cerveses experimentals del seu costat més sour.

· To Øl / Brus-Dinamarca. Cervesera danesa que va començar al 2010 sent contract brewing (cervesera que lloga altres instal·lacions, sense tenir-les pròpies). Des del seu inici, va destacar per fer cerveses atrevides i originals. La seva sèrie Frontier (First Frontier, Final Frontier, Southern Frontier …) també va ser iniciàtica per a molts en les possibilitats del llúpol. Actualment tenen un brewpub propi al barri de Nørrebro anomenat Brus que vénen a presentar al BBF.

· Il Birrificio de Cagliari-Sardegna. Escollida com la millor cervesa al Barcelona Beer Challenge 2018 entre més de 250 cerveseres. Inaugurat fa ja deu anys, va ser el primer brewpub de l’illa i s’especialitza en estils clàssics de cervesa alhora que experimenta amb productes locals, sent la més famosa, la cervesa ‘Figu Morisca’ feta amb figues de moro locals.

· Willie Brewerie-Sitges, Premi a la millor cervesera novell al Barcelona Beer Challenge 2018. No va ser cap sorpresa per a aquells que ja havien provat les seves cerveses. Nascuts en un petit brewpub de la part alta de Sitges que només obre els divendres nit (mes que recomanable visitar) poc a poc es van veient per cerveseries de Barcelona amb una proposta atrevida de qualitat.