El cartell d’enguany del BBF l’ha realitzat l’artista belga Jean Goovaerts, conegut per ser el creador de la imatge i etiquetes de la cervesera de Brussels, Brasserie de la Senne. Un estil inconfudible, amb clares influències d’ Art Deco i del realisme socialista. Etiquetes com la Zinnebier, Taras Boulba o Stouterik formen part del nostre imaginari popular cerveser. Per no parlar dels habituals rajos de fons, més que freqüents en l’estètica de molts projectes de cervesa craft.

La nostra relació amb les creacions d’en Goovaerts ve de lluny. Farà uns deu anys (i poder algun més) vàrem gaudir un munt d’un petit festival a la capital belga anomenat Bruxellensis. Allà va ser el primer contacte amb algunes cerveseres que posteriorment han tingut molt de pes en el nostre propi concepte de cultura cervesera. Sens dubte, una influència ben clara i una llavor més que va ajudar a germinar al cap d’uns anys la idea del BBF. Una dels ítems que més ens va cridar l’atenció va ser la imatge treballada del festival i la seva cartelleria, deixant quatre joies gràfiques precioses.

Ja al 2015 vàrem fer l’intent de què ens fes el cartell però en aquella ocasió no vàrem ser capaços de coordinar-ho. Enguany ho hem agafat amb temps i hem pogut treballar bé per transmetre la filosofia i valors del festival en el cartell d’enguany. Des dels primers esbossos, es va voler afegir tant conceptes cervesers, d’artesania com els de la ciutat. El resultat ha estat un cartell vistós, alegre, càlid amb presència cervesera de forma elegant i en un entorn de la nostra ciutat.

Estem molt satisfets del resultat final i volem agrair en Jean la seva feina. Cada cop que algú ens diu que el cartell d’enguany té un aire a les etiquetes de Brasserie de la Senne, somriem. Ara ja ho fem públic per lo contents i orgullosos que n’estem! I espereu, que en breu hi haurà alguna sorpresa més relacionada…

PD: Si voleu saber-ne més de l’autor, la seva obra i relació amb Brasserie de la Senne, no us perdeu aquesta entrevista.