Un dels eixos constants des del primer BBF ha estat l’aposta per les activitats com a eina de difusió de cultura cervesera. A la primera edició va començar una relació ben maca amb l’Edgar i el Toni de El Racó d’en Cesc que ja dura sis anys (i sense fi a la vista), les presentacions d’en Kjetil Jikiun en aquells temps a Nogne (i enguany ens torna a visitar amb el seu projecte a Creta – Grècia) o la que va ser la primera sortida fora de Euskal Herria de Naparbier, ara presents a festivals d’arreu del món.

També en aquella primera edició ja es va fer un primer ‘Debat / Taula Rodona’ sobre el moment del sector cerveser. Un format que s’ha anat matenint en totes les edicions. Enguany, hem volgut focalitzar i tractar la concentració de la indústria cervesera, derivada de les adquisicions i fusions que hi ha hagut darrerament entre empreses del sector.

Durant els darrers mesos hem tingut l’ocasió de visitar i participar en uns quants festivals internacionals. Hem observat que la tendència és cercar la convivència entre cerveseres de molt diferents volums. Centrar-se en la cervesa, que aquesta sigui de qualitat, i presentar-les al públic per què ell sigui el que trii.

En el nostre cas vàrem tenir una molt bona experiència l’any passat convidant a Pilsner Urquell a portar un lot sense pasteuritzar i també la sense filtrar. Unes cerveses excel·lents i una oportunitat magnífica de tastar una clàssica Pils com si estiguessis a Txèquia. Es van apropar amb interés i respecte per la filosofia del festival i l’entesa a tres bandes cervesera-organització-públic va ser total.

Per enguany vàrem marcar la linea de treball de que ens focalitzariem en la cervesa. No miraríem qui la produeix, si no exclusivament si aquella cervesa la consideràvem de qualitat i interessant per ser servida al festival. Sempre diem que el BBF és com casa nostra i la gent que ve, els nostres convidats a qui volem sorprendre i donar el millor. Per això, enguany també tindrem cerveses que pertanyen a grans grups cervesers com són Lagunitas, Birra del Borgo, Nomada o La Virgen per citar-ne alguns.
Significativa també és la invitació extesa a Moritz. Coneguda per la producció a gran escala, al BBF s’aproximen en un format molt més petit, nivell artesà. A la seu de Ronda Sant Antoni tenen un brewpub que produeix uns 10 Hl per batch. D’allà ha sortit una recepta nova, creada per l’ocasió. S’ha triat un estil clàssic com és una Scottish Ale, on es destaca el treball de maltes i l’ús de la tècnica de deccoció, més habitual a estils alemanys. Tot plegat, un procés creatiu cerveser ben interessant dels que ens agrada mostrar al festival.