Al món cerveser és ben sabut la gran importància d’una bona neteja, esterilització i manteniiment del material per l’elaboració de la cervesa, però no hem d’oblidar que el procés no acaba amb l’embarrilat o l’embotellament sinó amb la seva dispensació al bar, taproom, brewpub,etc. pel consum pel client i aquesta última part no sempre se li dóna la importància que mereix.

Per això mantenir netes les línies de cervesa és fonamental per a què el producte que servim no hagi estat afectat per la brutícia i sediments de llevat durant el trajecte fins la seva dispensació.

I cada quan s’ha de netejar les línies? Nosaltres, Install Beer, recomanem que mentre més millor, però s’ha de tenir en compte que quan es neteja sempre hi ha pèrdues que dependran de la distancia de la línia y del serpentí, des del barril fins l’aixeta. I també variarà en funció de la instal·lació, si els barrils estan a càmera, la quantitat de cervesa que es serveix, etc.

Per tant, en base a la instal·lació que es tingui haurà de decidir quin és el moment adequat per a fer la neteja de la instal·lació segons el que hem comentat. Un dels mètodes més utilitzats és mitjançant la tanqueta de neteja ja sigui plàstica o d’acer inoxidable, la funció és com la d’un barril i el sistema és molt pràctic i senzill.

A https://installbeer.com podràs trobar tot el material necessari per a què puguis fer el manteniment de la teva instal·lació, així com un apartat al nostre blog amb l’explicació i els materials necessaris per al procés.

Si tens la teva instal·lació a Barcelona o en un àrea propera i necessites un servei tècnic per al manteniment o vols realitzar la teva instal·lació de dispensació de cervesa sigui quina sigui la teva localitat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a info@installbeer.com o sol·licita’ns un pressupost. A més, a www.salvamarimon.com podràs veure exemples d’instal·lacions que hem realitzar tots aquests anys de trajectòria.

L’objectiu final és el de cuidar i assegurar-nos que el producte que servim manté la qualitat i es serveix en les millors condicions.